Nechajte si poradiť vašimi ušami

Ochrana osobných údajov     © 2024 Zalan Schuster

ZS Acoustics

Állványok, alátétek, kiegészítők:

ZS Acoustics kerámia rezgéscsillapító platform

HiFi lap, anti-rezonancia alátét hangszórókhoz, komponensekhez


Rezgéscsillapító kerámia kompozit kettős rezgéselnyelési technológiával magát a súlyt használva, valamint rezgéscsillapító betéttel a kerámialapok között és a kerámiaszigetelő platform alatt.

Javasoljuk, hogy használjon Soundcare, ISO Acoustic vagy egyéb lábakat a hangszórók, audiokomponensek alá, és helyezzék el ezt a HiFi lapot alájuk. A kerámia szigetelőplatform csúsztatható, így a hangszórókat könnyű megfelelő helyre mozgatni hallgatás közben és visszahelyezni a falhoz, hogy ne legyen útban.

Luxus megjelenés, különböző színű dizájn és motívum. A HiFi lap nagyon nehéz hangberendezést vagy hangszórókat is elbír. Alap teherbírása 50 kg, de lehet rendelni 50-100 kg és 100-150 kg teherbírásút is. A kerámia szigetelőplatform tömege kb. 20 kg.


Csökkenti a nem kívánt hangrezonanciákat a hallgatószobában a bútorokban és más tárgyakban. A HiFi lap használata az audiokomponensek alatt csökkentheti vagy teljesen megszüntetheti ezeket a rezonanciákat nagyobb hangerő esetén is. Ezenkívül javítja a zene tisztaságát, dinamikáját és javítja a hang térbeliségét. A hangérzékelés kiegyensúlyozottabb. Jobban érzékeli a mély hangokat.


Kérésre más méret is legyártható.

szélesség 45 cm x hossz 45 cm x 4,5 cm vastagság és magasság 5,5 cm fa keret nélkül

szélesség 49 cm x hossz 49 cm x 4,5 cm vastagság és magasság 5,5 cm fa kerettel


249 €/db A változat ára: Metro Basalto (szürke) és Cozy Dark Brown (barna) fa nélkül


399 €/db Kivitel ára: Metro Basalto (szürke), Cozy Dark Brown (barna), Concept fekete, Extra fekete beton kivitelben fa kerettel


A fa keretek lehetnek fekete, ébenfa, szürke vagy bükkfa.

garancia: 2 év


Nézd meg a kerámia rezgéscsillapító platformról készült videót magyar felirattal


Nézd meg a kerámia rezgéscsillapító platform tesztet Holub KárollyalSzöveg az első videóhoz:

Sziasztok, szeretném bemutatni nektek a ZS Acoustics kerámia rezgéscsillapító platformját, amely hangszórókhoz és komponensekhez készült. Szilárd alapot nyújt a hangszóróknak, csökkentve a nem kívánt hangrezonanciákat a hallgatószobában, a bútorokban és más tárgyakban. Az audio komponensek alá helyezett HiFi lapok segíthetnek csökkenteni vagy teljesen megszüntetni ezeket a rezonanciákat, javítva a zene dinamikáját és térhatását. Jobban érezheti a mély hangokat, és a hangérzet kiegyensúlyozottabb lesz. Az antivibrációs kerámia kompozit dupla technológiát alkalmaz, rezgéseket szív fel a saját súlya segítségével és antivibrációs betétekkel a kerámia lapok között és alatt.

Az izolációs kerámia platformok másik előnye, hogy könnyen csúsznak a padlón. Könnyen beállíthatja a hangszórók elhelyezését az optimális hallgatáshoz. Amikor nem hallgatsz zenét, könnyedén közelebb mozdíthatod őket a falhoz, hogy ne zavarjanak.

A kerámia rezgés csillapító platformnak két fő előnye van. Az első, hogy szilárd alapot biztosít a hangszórók alatt, a második pedig az, hogy szigetel a padlótól. Szilárd alapra van tehát szükség, mert az oda-vissza mozgó membrán miatt a hangszóró ide-oda mozog. Szóval nem tud így hintázni. Mert amikor ezt csinálja, akkor azt fogjuk hallani a hangban, hogy nem játszik jól, nem játszik tisztán. Ezért fontos a szilárd alap.

Másodszor, elszigeteli a hangszórókat a padlótól, megakadályozva a rezgések átvitelét az audio komponensekbe, ahol befolyásolhatják a jelet. A rezgések átterjedhetnek a bútorokba is, és a helyiségben rezonálhatnak. Tapasztaltam olyan helyzeteket, amikor a bútorok bizonyos frekvenciákon rezonáltak és nem kívánt zajokat csináltak.

A rezgések nem terjednek át ezeken a lábakon? Tapasztalataim szerint csak kb. 50% -ban segítenek. A padló még mindig befolyásolja a hangot. A legjobb eredményeket a ZS Acoustics kerámia izolációs platformokkal értem el, még akkor is, ha olcsóbb Soundcare tüskelábak is javították a hangot. Amikor különböző lábakkal kísérleteztem a hangszóróimnál, azt találtam, hogy még a minőségi, drága tüskelábak is eltérően teljesítettek a padló típusától függően. Nem mindig érték el teljes potenciáljukat. Sőt, sikerült rosszabbítanom a hangot minőségi tüskelábakkal, amikor farost lemezt helyeztem alájuk. Ezért különböző tapasztalatokat találhattok ugyanazokkal a tüskelábakkal a HiFi rajongók között. A ZS Acoustics rezgés csillapító platformokkal hasonló vagy nagyon hasonló javulásokat értem el mindenhol, függetlenül a padló típusától.

A videón látható lakásban késő este hallgattunk zenét. A szomszéd, aki két szobával arrébb lakik, eljött panaszkodni, hogy a zenénk zavarta az alvását. Az izolációs alátétek telepítése után, zenénk már nem zavarta őt. A hang átterjedt a szomszédos lakásba a vasbeton padlón keresztül.

Most megmutatom, hogyan izolál a kerámia alátét. (Nézze meg a videót) A hangot a kontaktmikrofonon keresztül hallod. A kopogást a padlón lévő, a környezettől akusztikailag és elektromosan árnyékolt mikrofon veszi fel.

Kölcsönözheted és kipróbálhatod a rezgés csillapító platformot otthon, hogy megtapasztalhasd a hangzási rendszeredre gyakorolt   szubjektív javulásokat. A szubjektív benyomásokról többet megtudhatsz a következő videóban. Addig is, viszontlátásra!


Második videó szöveg:


ZS Acoustics kerámia rezgéscsillapító platform teszt Holubbal Károllyal

Nézd meg a videót, ahol megtudod, miért fontos elhelyezni ezeket a kerámia rezgéscsillapító platformokat a hangszórók és audio komponensek alá, valamint milyen hangkülönbségeket várhatsz ezek használatakor. A videóban saját füleddel is hallhatod, milyen hatása van a rezgéseknek az audio komponensekre - ez a rövid gyakorlati teszt bemutatja a rezgések átvitelét az audio jeleken keresztül az elektroncső előerősítőtől egészen a hangszóró kimenetig.

Továbbá megtudhatod, milyen súlyterhelésre képesek a kerámia rezgéscsillapító platformok, és hogy módosíthatók-e a jövőben, ha nehezebb hangszórókra vagy komponensekre cserélsz.

A videóban válaszokat találsz olyan kérdésekre is, mint például "jobb-e megvásárolni jobb hangszóró alá való talpakat, vagy inkább kerámia szigetelő platformot, majd később beszerezni jobb talpakat?", valamint azt is megismerheted, hogy van-e akusztikai kapcsolat a fa keretű verziókon a keramikuslapok között, vagy hogy van-e értelme a rezgéscsillapító platformoknak a padlótípus alapján, amely otthonodban található.


Sziasztok, Hi-Fi rajongók!

Teszteltük a ZS Acoustics kerámia izolációs platformját, és különböző zenéket hallgattunk meg. Például Madonna "This Used to Be My Playground" című számát, majd Mike és Françoise Valentine producerek "Espana" című albumát a Chasing the Dragon kiadótól a Bizet Carmenjából a Gypsy Song és a Habanera zeneszámát.

Nos, úgy kezdtük, hogy nem enélkül hallgattunk, hanem először vele. A hang nagyon kellemes volt, a tér különböző dalokban kifejezetten mély volt, ami a jobb-bal térre vonatkozott, nagyon érdekes volt, térbeli volt. A végéről kezdem. Miután kivettük a platformokat, akkor hallhattuk, mit hoznak a hanghoz. Hirtelen észrevettük, hogy Madonna kiabált, a basszus szétszóródott, de nagyon szétszóródott, és a billentyűs hangszer térképzése, amely az elején kezdődik, és amelyet alapvetően már sokszor hallottam ezt a dalt, miért olyan jó? Ez hirtelen eltűnt, miután eltávolítottuk ezeket az platformokat. Még a dobos pálcikájának részletét is, amely a dalban ütött, nem az a gyönyörű fa hangja volt, hanem száraz lett. Valóban hoz egy érdekes hatást. A klasszikus zenével is, az összes térplaszticitás (a hangszínpad térbelisége) eltűnt. Mintha a hangszerek lazultakká válnának, elveszítették volna a színüket. Ezt nehéz elmagyarázni, sok ilyen összehasonlítást készítettünk különböző komponensekkel, kábelösszehasonlításokat, alátétek és különféle más dolgokat is. Azt kell mondanom, hogy az a különbség, amit észleltünk, amikor visszatettük a platformokat, a legjelentősebb volt, amit emlékszem a korábbi különböző összejövetelekről. Tényleg nehezen emlékszem arra, hogy hol észlelhettünk ilyen hangsúlyos különbséget komponensek között, nem is beszélve arról, hogy röviddel tíz előtt meg kellett nézni az időt, mivel a platformok elszigetelik a hangszórokat a padlótól, és így nem továbbítják a szomszéd felé a hangot, nehogy a szomszéd jöjjön kopogni az ajtónkhoz. Ez is egy gyakorlati eredménye a platformnak. Nemcsak a hallgatónak, hanem a környezetre is kevésbé terhelő.

Nem véletlenül mondtam, hogy a kerámia rezgéscsillapító platformok az alapok közé tartoznak, amikor a szobaakusztika viszonylag jó. Nem vagyunk egy hallgatószobában, hanem egy nappaliban vagyunk, ahol az akusztika is részben kezelve van, azokról beszélünk, amiket nem látsz a hátoldalon, a három GIK Acoustics Monster panelek visszaverődeszkákkal felszerelve, bal oldalon további két panel van az én oldalamról balra, a másik oldalon pedig a konyha van, tehát van bizonyos aszimmetria, és sok könyv is segít, ahogyan láthatod mögöttünk, de ez nem egy hallgatószoba. Az akusztika itt jobb, mint egy tipikus nappaliban.

Ez igaz, de olyan akusztikai viszonyokkal rendelkezik, amelyek sok hallgatónak van, akik ezeket a berendezéseket ilyen lakásviszonyok között használják, nincs lehetőségük a speciális hallgatószobákra, amelyeket részletekbe menően hangoltak és tökéletes hallgatószobává tettek, ennek ellenére a különbségek ilyen hallhatóak a tipikus körülmények között is. Ez rendkívül fontos, hogy nem csak a tökéletes hallgatószoba körülményeknél hallható, amely már hangolva van és kezelve 99%-ra. A hétköznapi körülmények között is hallható, ami még érdekesebb sokak számára, mert ez jelentősen előre viheti őket a hallgatásban.

Sok hifista azt gondolja, hogy ez ostobaság vagy nem olyan fontos, csak egy mellékes dolog. Sok hifista szkeptikus. Ezért hívtam ide más embereket is, hogy saját tapasztalataik legyenek erről, és beszéljenek tapasztalataikról, hogy továbbadhassák ezt az információt.

Nem tudom, hogyan reagáltak a többiek, akik előttem és akik utánam lesznek, de számomra egyértelműen ez volt az egyik legmeglepőbb eredmény, mert valóban olyan számottevő különbséget észleltünk, amit ritkán jegyeztünk fel. Nem emlékszem, ismétlem, nem emlékszem, hogy bármelyik komponensnél ennyire számottevő különbséget észleltünk volna. Éppen azért is érdekes sokak számára, mert a különbségek hallhatóak az átlagos körülmények között is, minimális akusztikai panelekkel, itt van három panelünk, két oldalon és könyvesszekrény. Ezek a könyvek is segítenek, bár sok ember otthon több könyvet tart, de általában el vannak rejtve. Ez a probléma. De itt nincsenek eltakarva. A hangra való visszaverődés, vagy inkább a hang elnyelődése van, részben a difúzióról van szó, mert itt bútorok vannak, bár sokat segítenek. Nincsenek üveg mögé rejtve, mert akkor alapvetően más lenne az akusztikai hatása, eredetileg üveg mögé voltak helyezve, de kivettük őket. Amikor hallgattuk a zenét, kinyitottuk azokat az ajtókat, amelyek bezárva voltak, hogy a könyveknek legyen lehetőségük kifejteni az akusztikai hatását a helyiségben.

Azt vettem észre, hogy a platform fa keretben van. Nincs akusztikai kapcsolat a lapok között?

El vannak választva. Ha közelebbről megnézed a kerámia izolációs platformot, van egy rés, nincs akusztikai kapcsolat a lapok között, erre figyeltem. Kár lenne, ha lenne akusztikai kapcsolat.

Észrevettem, hogy amikor kivettük az alátéteket a hangszóró alól, könnyen mozgatható volt.

Igen, szándékosan úgy készítettem, hogy könnyen mozgatható legyen, mert sok embernek van hangszórója a sarokban vagy a fal közelében, hogy ne zavarjon. Zenét hallgatva a hangszórót könnyen át lehet helyezni a helyes helyre, ahol a hangszóró a legjobban szól.

Mondanál nekünk néhány technikai információt a lábakról és az alátétekről?

Igen, így működnek a legjobban, amikor alattuk van egy kerámia rezgéscsillapító platform, mert az a padlótól független. Bármilyen típusú padlón teszteltük, legyen az lebegő padló, marmoleum, linoleum, vagy akár egy masszív padló, mint a csempe vagy beton. Még ott is hallható volt a különbség, mert a padló a zenével együtt rezonált a hangszóróval.

A platform elszigeteli a hangszórót a padlótól. Igen, elszigeteli, de nem csak elszigeteli, hanem lehetővé teszi, hogy a hangszóró stabil alapon álljon. Ott, ahol a padló csempézett volt, ott mechanikailag nagyon stabil volt, de ott is hallható volt a különbség, de ott volt egy masszív alap. Ez csak egy része annak, hogy a hangszórók jobban szóljanak.

Rendben. Észrevettem, hogy kihúzáskor valószínűleg nem a legkönnyebb komponensek. Meg tudnád mondani, milyen súlyosak, és milyen súlyig vannak tervezve?

Körülbelül 20 kg súlyúak, de kérésre nagyobbakat is készítünk. Van egy 60 centiméteres változat is, amely nagyobb hangszórókhoz alkalmas. Ami a teherbírást illeti, alapvetően 50 kg-ig terhelhetőek, ami a legtöbb esetben elegendő. 50 kg felett van egy második verzió, és a lábakat a platformal együtt megfelelően be kell állítani. 50-100 kg között, majd 100-150 kg között. De ez már ritka. Van 200 kg-os verzió is, csak meg kell adni a megrendeléskor a súlyt. Ami érdekelheti a hifi rajongókat az az, hogy most könnyebb hangszórója van, de a jövőben tervez egy nehezebbet. Mi a helyzet ebben az esetben? Nem kell eladnia vagy cserélnie, hanem frissítheti, hogy a teherbírás nagyobb legyen.

Ez tehát lehetőség?

Igen, csak annyit kell tennie, hogy a vásárló jelzi, hogy magasabb teherbírást igényel.

Ez lehetséges. Érdekes, mert ha most 20 kg-os hangszórói vannak, de később 60 kg-os vagy 100 kg-os hangszórókra vált, nem kell lecserélni. A hangszórók talpazatának a méretétől függ, ami a súlyt illeti, nincs gond. Ez érdekes.

Hogy az audiofilek tudjanak róla, mondj nekünk valamit a platform árairól.

Természetesen, az ára 299 euró fa keret nélkül, és fa kerettel 399 euró darabonként.

Ez érdekes ár.

A fa keretben van hangszigetelés, és különböző színváltozatok is elérhetők.

Tudnál nekünk valamit mondani a hangszóró talpakkal való interakcióról?

A hangszóró talpak legnagyobb potenciálját akkor érhetjük el, ha alatta van a kerámia rezgéscsillapító platform, mert amikor teszteltem, és elvittem a hangszóró talpakat a zenehallgatóhoz, mindig más eredményeket kaptam, és attól függően, hogy milyen volt a padló, a hangszórók és a körülmények, néha nagyon magas minőségű hangszóró talpak okoztak nagy különbséget, de néha ezek a különbségek minimálisak voltak. Nem voltak elég nagyok ahhoz, hogy megérje megvenni őket, de ez a legjobb módja, a kerámia rezgéscsillapító platformmal együtt használni őket.

Igen, ez azt jelenti, hogy lépésről lépésre lehet javítani, először olcsóbb talpakat vásárolni, majd a platformot, majd drágább talpakat vásárolni, és a kölcsönös kombináció akkor optimális.

Pontosan ahogy mondod. Tapasztalataim szerint jobb az olcsóbb talpakat vásárolni, például a Soundcare talpakat, amelyek néhány euróba kerülnek, majd vásárolni egy kerámia rezgéscsillapító platformot, és ha még jobbat akarok, akkor jobb talpakat. Így működik. Ez jobb út, mint ha most veszek drágább talpakat, és kihagyom a kerámia izolációs platformot.

Igen, ezt hallottuk. A kerámia platform tényleg számottevő különbséget hozott. Benne bízom. Bár most nem teszteltük, de létezik-e verzió a komponensekhez?

Ahogyan már említettem, az alapverzió akár 50 kg terhelésig alkalmas, és ezt már kipróbáltam. Bár nem hoz olyan nagy különbséget, mint a hangszórók alatt, azért javítja a hangminőséget ott is. Különböző erősítők érzékenységére is teszteltünk, beleértve a gramofon előerősítőket és az elektroncsöves erősítőket is. Elvégeztünk egy olyan tesztet, ahol az elektroncsöves erősítőbe kiabáltunk, és normális módon hallható volt a hangszórón keresztül, ahogyan az üvöltés továbbítódott. A tranzisztoros erősítők esetében pedig, ha rájuk ütögetsz, átviszik a hangot. Ez is olyan dolog, amit az emberek úgy gondolnak, hogy nem lehetséges, csak a lemezjátszóhoz, legfeljebb egy CD-lejátszóhoz, de nem az erősítőhöz és a előerősítőhöz.

A visszacsatolási interakció határozottan létezik.

Fontos az is, és bár, ahogyan már említettem, kevésbé javít, mint a hangszórók alatt, a változást itt is hallani. A legjobb, ha ezeket az audio komponenseket a rezgéscsillapító platformokra helyezzük, majd le a földre. Köszönöm, hogy eljöttél és viszontlátásra!

Viszontlátásra!

 

HiFi doska, antirezonančná podložka pod komponenty, Zalan Schuster Acoustics
rako_concept_black.jpg vitra_d_brown-2.jpg rako_extra_black.jpg
Basalto.jpeg
HiFi doska, antirezonančná podložka pod komponenty, Zalan Schuster Acoustics
HiFi doska, antirezonančná podložka pod komponenty, Zalan Schuster Acoustics
HiFi doska, antirezonančná podložka pod komponenty, Zalan Schuster Acoustics
HiFi doska, antirezonančná podložka pod komponenty, Zalan Schuster Acoustics
HiFi doska, antirezonančná podložka pod komponenty, Zalan Schuster Acoustics
HiFi doska, antirezonančná podložka pod komponenty, Zalan Schuster Acoustics
HiFi doska, antirezonančná podložka pod komponenty, Zalan Schuster Acoustics